Vertel eens iets over jezelf?
Mijn naam is Wendy, ik ben 40 jaar oud en moeder van een zoon van 14 en een dochter van 11. Ik ben eigenaar van Studio Jitske. Zolang ik me kan herinneren, teken en maak ik zelf felicitatiekaarten voor verjaardagen, geboortes en huwelijk. Ik heb lang niet geweten wat ik wilde doen, ik wilde het liefste kaartjes maken, maar ik dacht dat dat niet zomaar kon. Ik heb een opleiding gevolgd tot grafisch ontwerper en desk top publisher. Uiteindelijk heb ik mijn passie gevolgd en ben ik kaarten en kraamcadeaus gaan ontwerpen onder de naam Studio Jitske. 

Vertel eens wat meer over je bedrijf Studio Jitske?
Studio Jitske biedt op twee websites geboortekaartjes aan, namelijk www.allerliefstebaby.nl en www.top-geboortekaartjes.be. Ik heb bewust gekozen voor twee verschillende websites omdat de stijlen heel verschillend zijn. 
Daarnaast is er natuurlijk www.studiojitske.nl, een webshop waar je leuke kraamcadeaus en dergelijke kunt kopen.

Hoe kom je aan de naam Studio Jitske?
Dat was niet moeilijk! Mijn bijnaam is Jitske :-) Toen mijn vader van het ziekenhuis op weg naar huis was na mijn geboorte, hoorde hij een leuk verhaal op de radio over ene Jitske... Dat vond hij zo'n leuke naam dat hij mij altijd zo is blijven noemen. 

Hoe verloopt het ontwerpen?
Ik werk meestal vanuit een basisidee, bijvoorbeeld dolfijnen. Eerst ga ik surfen, googelen en browsen om illustraties en foto’s bekijken om zo ideeën op te doen. Vervolgens maak ik een collage en van daaruit ontwerp en teken ik mijn eigen illustratie. Het idee komt vaak gaandeweg en leidt weer tot andere ideeën. 

Waar komen je ideeën vandaan?
Uit het dagelijks leven. Ik zie en hoor van alles om me heen. Mijn hoofd bruist altijd en loopt soms over van de ideeën. Daarnaast ben ik dol op kleine kinderen en vind ik het geweldig om ze te vermaken. Gelukkig ben ik het kind in mezelf nooit kwijtgeraakt en daardoor kan ik me goed inleven. Net als kleine kinderen ben ik dol op schattige poppetjes, bloemetjes, diertjes, vlindertjes en kleurtjes. 

Wat zijn je hobby’s en interesses?
Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken; tekenen en ontwerpen verzinnen. Als ik een illustratie aan het maken ben, dan betrap ik mezelf erop dat ik een enorme glimlach op mijn gezicht heb. Zozeer geniet ik van tekenen. Daarnaast kan ik oprecht genieten van een goed boek, ik ben een boekenwurm. Ook ben ik zeer geïnteresseerd in mensen en hun beweegredenen. Dat komt door mijn inlevingsvermogen en mijn sociale kant.

Wat is het mooiste compliment dat je gekregen hebt? 
Ik vind het moeilijk om één compliment te noemen. Ik heb zoveel hartverwarmende reacties, sms’jes en bedankjes van mensen gekregen. Dat geeft mij veel voldoening en ik vind het heel bijzonder dat ik iemand blij kan maken met mijn ontwerpen. 

Wat wil je zelf nog vertellen?
Mijn dochter Myrthe is geboren met achondroplasie. In de volksmond wordt dit ook wel ‘lilliputter’ genoemd, maar dat is geen fijn woord. In de kraamtijd die normaal gesproken één van de mooiste periodes van je leven is, werden wij geconfronteerd met deze harde realiteit. Uiteraard heb ik hier verdriet van gehad maar al snel kon ik deze gevoelens omzetten naar trots. Trots op haar, maar ook trots omdat dat zij mij als moeder heeft gekozen. Vanuit deze ervaring kan ik ook meeleven met ouders waarbij de geboorte van een kindje niet alleen vreugde brengt. Maar desondanks is hun kindje natuurlijk nog steeds het allerliefste baby’tje van de wereld! 

© 2015 - 2023 studiojitske.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel